ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΣ

Διακόσμηση deco θέμα περιοδικό lifestyle σπίτι και προϊόντα eshop ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΣ

ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Το υπνοδωμάτιο είναι ο πιο προσωπικός χώρος του σπιτιού μας. Εκεί μοιραζόμαστε τις ιδιωτικές στιγμές μας χαλαρώνουμε και καταφεύγουμε μετα την κούραση της ημέρας.Είναι το απαραίτητο καταφύγειο ηρεμίας που τόσο έχουμε ανάγκη. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει η διακόσμηση να αποπνέει αυτά τα συναισθήματα χαλάρωσης. Το πρώτο βήμα στη διαδικασία διακόσμησης του υπνοδωματίου σας είναι να επιλέξετε τα υλικά και τα βασικά χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε για τους τοίχους σας. Όλα τα χρώματα ταιριάζουν στα υπνοδωμάτια επιλέχτε όμως, κάποιο που σας ηρεμεί. Όχι απαραίτητα γήινα και ουδέτερα αλλά ούτε και έντονες αποχρώσεις που ενδέχεται να τις βαρεθείτε γρήγορα. Έχοντας επιλέξει αυτά, θα είστε προετοιμασμένοι να διαλέξετε και τα έπιπλα που ταιριάζουν καλύτερα. Το τέλειο κρεβάτι και το ιδανικό στρώμα, η πιο προσωπική επιλογή που έχει να κάνει με την αισθητική, την προσωπικότητα και την άνεση του καθένα από εμάς. Μια συμβουλη που θα σας έδινα για το στρώμα είναι να  έχει ανεξάρτητα ελατήρια, για να μην ξυπνάει κανείς, όταν ο διπλανός μετακινείται. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα κρεβάτι με διπλά στρώματα, εάν δεν κοιμάστε μόνη. Έτσι ο καθένας θα έχει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Ένα μαξιλάρι καλής ποιότητας επίσης  θα εξασφαλίσει, ότι ο λαιμός σας υποστηρίζεται καλά και θα σας δώσει την δυνατότητα για έναν άνετο ύπνο. Εάν πάλι έχετε απλώς διάθεση ανανέωσης, κόντρα στα μηνύματα των καιρών, ακολουθήστε κάποιες από τις δέκα συμβουλές μας για αλλαγές εκ των ενόντων οικονομικά και όμορφα.

1.Βάλτε μαξιλάρια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Ανανεώνουν την εικόνα του και προσφέρουν άνεση. Συνδυάστε  υφές υφασμάτων, χοντρές με λεπτές ρίγες, floral με γεωμετρικά σχέδια.

2.Κρεμάστε πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού ένα έντονο μεγάλο φουλάρι, ένα κομμάτι ύφασμα της αρεσκίας σας που θα έχετε βάλει σε τελάρο ή ντύστε τον τοίχο με μια ταπετσαρία. 3.Εναλλακτικά μπορείτε να τον βάψετε σε ένα έντονο χρώμα που να κανει αντίθεση με το κεφαλάρι.

4.Ένα κουβρλί με λιτά σχέδια θα αλλάξει κυριολεκτικά την όψη του κρεβατιου.

5.Τονίστε τις λάμπες στα κομμοδίνα αλλάζοντας τα καπέλα τους. Επιλέξτε κάτι τελείως διαφορετικό και συνδυάστε με μονόχρωμα λευκά είδη.

6.Αντικαταστήστε τις λαμπες στα κομοδίνα με απλίκες στον τοίχο, κλασσικές είτε μοντέρνες με βραχίονες για έναν καλλιτερο φωτισμό.

7.Τα μαξιλάρια από πούπουλο σε συνδυασμο με ένα πάπλωμα χαρίζουν μια χουζούρικη όψη στο κρεβάτι και συγχρόνως αλλάζοντας καλύμματα αλλάζετε και την διακόσμηση.

8.Ένα όμορφο παλιό κομμάτι στο υπνοδωμάτιο αναδεικνύει το χώρο. Προσοχή στο μέγεθός του.

9.Ξανασκεφτείτε την χρήση των επίπλων. Ίσως δυο μικρές βιβλιοθήκες αντι για κομοδίνα ή και δυο διαφορετικά κομοδίνα.

10.Βαρεθήκατε τους απρόσωπους πίνακες; Αντικαταστήστε με προσωπικές σας μεγάλες φωτογραφίες.

TIPS: Αποφύγετε να συγκεντρώνετε στο υπνοδωμάτιο ότι αντικείμενο δεν χρειάζεστε. Η ακαταστασία και το γέμισμα του χώρου αναμφιβολα δεν βοηθούν την ψυχική μας ηρεμία. Εδώ θέλετε να ηρεμήσει το μυαλό σας πριν κοιμηθείτε, δημιουργήστε λοιπόν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Φροντίστε να αερίζετε καλά ο χώρος ιδιαίτερα το χειμώνα. Περιορίστε τη θέρμανση στο ελάχιστο, γιατί αυτό μπορεί να ξεράνει την ατμόσφαιρα και θα ξυπνήσετε με το συναίσθημα της κούρασης και της δίψας.

Φωτ. shutterstock images.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ

+ ideas + Κλασσικό + Υπνοδωμάτιο

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...