ARABIA

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Φιλανδική εταιρεία Arabia είναι βασικός πρωταγωνιστής στο χρονικό των χιλιάδων εναλλαγών στα μοτίβα, τις αποχρώσεις και τα σχήματα των σερβίτσιων. Τα φώτα πάνω της, λοιπόν.  
Καθημερινότητα ή art de la table; Η Arabia δεν μπαίνει σε τέτοια διλήμματα επιδεικνύοντας τον ίδιο ζήλο πάνω από 130 χρόνια σε σερβίτσια και διακοσμητικά που σας βγάζουν ασπροπρόσωπους τόσο σε επίσημες όσο και σε καθημερινές γαστρονομικές συνευρέσεις.
Το μυστικό της συνεχής ηχηρής παρουσίας της είναι η ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού της να αφουγκράζεται το σήμερα και να εμπνέεται από αυτό. Ομορφιά, ποιότητα και πρακτική ευκολία είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν διαχρονικά κάθε δημιουργία με τη υπογραφή Arabia.
Αρχικά, στα βασικά υλικά που επεξεργαζόταν τις συλλογές της περιλαμβάνονταν η αστριούχος πορσελάνη, ο πηλός και η bone china. Σήμερα έχει καταλήξει στην υαλώδη πορσελάνη η οποία και αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ανθεκτική ακόμη και στην καθημερινή χρήση.
Το 2003 ιδρύθηκε το Arabia Art Department Society, μια ομάδα σχεδιαστών που ευθύνονται για τη μορφή του τελικού προϊόντος. Ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια εκείνης που συγκροτήθηκε το 1932 από τον Kurt EKholm. Τα μέλη της, Fujiwo Ιshimoto, Inkeri Leivo, Helja Liukko-Sundström, Heikki Orvola, Pekka Paikkari, Heini Riitahuhta, Kristina Riska Kati και Tuominen-Niittylä, προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή και να μεταδώσουν στα σύγχρονα δεδομένα τη τέχνη του «πλάθειν».
Έτσι, διοργανώνει διεθνείς εκθέσεις, αναζητά καινούργιες συνεργασίες, έχει «ανοιχτό διάλογο» με μουσεία και γκαλερί και βεβαίως στηρίζει κάθε νέο δημιουργό. Από τις σημαντικότερες συνεργασίες της είναι με την εταιρεία Iittala η οποία έχει αναλάβει την οικονομική της υποστήριξη αλλά και το promotion των προϊόντων της.
Η Arabia δίνει το παρόν στις πρώτες θέσεις των πιο υγιών Φιλανδικών εταιρειών με χαρακτηριστική συνέπεια, ενώ το 2006 κατάφερε να αγγίξει την κορυφή. Μια απόδειξη ότι όσο «μεγαλώνει», ωριμάζει.  
Για φέτος η Arabia που οι ρίζες της είναι το Helsinki εμπνεύστηκε από την World Design Capital για το 2012 και δημιούργησε κούπες με τέσσερα θέματα (Park, Sea, Block, Downtown),που αντανακλούν όλη την χαλαρωτική ατμόσφαιρα της ιδιαίτερης πατρίδας της. Επιπλέον, μας προτείνει νέα χρώματα απαλό ροζ και το γλυκό χρώμα της μέντας, στη συλλογή Koko,.

www.arabia.fi

ARABIA
ARABIA
ARABIA
ARABIA
ARABIA

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag hotspot idea

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...