ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ

διακόσμηση θέμα εβδομάδας - ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ

Φωτισμός: Τόσο το μήκος κύματος του φωτός όσο και η διάρκεια έκθεσης σε αυτόν, παίζουν καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη των φυτών. Αν ο χώρος σας είναι σκοτεινός, σας ανοίγονται δύο επιλογές: είτε να επιλέξετε είδη με μικρές απαιτήσεις σε φως (όπως το αγλαόνημα και οι φτέρες), είτε να ενισχύσετε τεχνητά το φωτισμό. Αν, αντίθετα, ο χώρος σας φωτίζεται υπερβολικά από τον ήλιο, οφείλετε να κλείνετε τις κουρτίνες τις μεσημεριανές ώρες, έτσι ώστε να μην πέφτουν οι ακτίνες απευθείας πάνω στα φύλλα των φυτών σας. Για να αναπτυχθούν τα φυτά σας συμμετρικά, συνηθίστε μία φορά κάθε 10 έως 15 μέρες να γυρίζετε τη γλάστρα τους έτσι ώστε ο ήλιος να βλέπει και τα φύλλα που βρίσκονταν στη σκιερή πλευρά.

Πότισμα: Το δεύτερο σημείο που χρειάζεται την προσοχή σας είναι το πότισμα. Αν αφήσατε κάποιο φυτό απότιστο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανόν το χώμα του να έχει ξεραθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να μην απορροφάει νερό. Για να το επαναφέρετε, βυθίστε τη γλάστρα σε μια λεκάνη με νερό για πέντε περίπου λεπτά. Έπειτα, αφήστε την να στραγγίσει καλά και μετά από 3 ή 4 ημέρες, συνεχίστε να ποτίζετε κανονικά.

Υγρασία: Αν η ατμόσφαιρα του χώρου σας είναι σχετικά ξηρή (π.χ. με τη χρήση κλιματιστικών, ηλετρικών συσκευών θέρμανσης κ.λπ.), μην παραλείπετε μέρα παρά μέρα, να ψεκάζετε το φύλλωμα των φυτών σας με σκέτο νερό. Για να μειώσετε τη συχνότητα, μπορείτε να τοποθετήσετε δίπλα στις γλάστρες μικρά δοχεία με πλατύ στόμιο, γεμάτα με νερό. Καθώς το νερό θα εξατμίζεται, η ατμόσφαιρα θα υγραίνεται.

Επιλογές για κάθε χώρο: Στο χωλ: Διεφενμπάχια, σπαθίφυλλο. Στο καθιστικό: Φίκος μπένζαμιν, σπαθίφυλλο. Στο μπάνιο: Πλατυκέριο, τραντεσκάντια, αδίαντο ή άλλα είδη φτέρης.

Φωτ. shutterstock images.

shutterstock images

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

CLASSIC STYLE

Φωτ.Shutterstock Images

Η γρήγορη εποχή που ζούμε, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η έλλειψη χρόνου  μας οδηγούν σε μια...

ΑΜΒΙΕΝΤΕ

Έκθεση Ambiente

Από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου η Διεθνής Έκθεση καταναλωτικών αγαθών...

MY SIXTIES

Φωτ.Shutterstock Images

Σπίτια που ισορροπούν ανάμεσα στα στιλ 50ς και 60ς  μας δίνουν μια λουσάτη εκδοχή αυτών των δύο...

SIMPLE STYLE

Φωτ. Shutterstock images.

Η απλότητα σε μια εποχή υπερκορεσμού είναι προυπόθεση του ευ ζην. Ένα ήρεμο περιβάλλον με minimal άποψη...

MAISON FLOTTANTE

Φωτ. Paul Tahon/ Bouroullec

Οι αρτίστες είναι «φευγάτες» προσωπικότητες και η σταθερότητα λογίζεται σαν μια συμβιβαστική λύση. Η αέναη...

SO SIMPLE

Φωτ.: Studio Phobia

H αρχιτεκτονική και η σωστή εφαρμογή της είναι αυτή που εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και αναβάθμιση της...

Gmag ΘΕΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

+ ideas

Φέρτε την φύση στο σπίτι σας με φυτά εσωτερικού χώρου που με μικρές συμβουλές θα διατηρήσετε όμορφα και δροσερά. Φωτ:Shutterstock images.

ΤΙ ΑΡΕΣΕΙ...